Prima lună de iarnă este şi prima lună cu facturi crescute. Curentul şi gazele costă de două chiar trei ori mai mult. Pentru că normele de aplicare a subvenţiei au fost publicate abia la sfârșitul lui noiembrie, furnizorii nu au ştiut cum să aplice reducerea.

Se întâmplă asta pentru că statul a dat foarte târziu normele la legea privind compensarea şi plafonarea preţurilor la energie. Furnizorii spun că nu au ştiut cum să aplice discountul sau au preferat să nu pună bani din buzunarul lor şi au trimis facturile cu preţul întreg. Normele ar fi trebuit să fie date la început de lună, nu la sfârşit de noiembrie, aşa cum s-a întîmplatăn acest caz.

Prima lună de iarnă cu facturi uriaşe

Potrivit legii, sprijinul de la stat pentru consumul de gaze naturale în valoare de 33% din factură şi de 29 de bani pe kwatt la energia electrică se va acorda în perioada noiembrie-martie, cu o condiţie, consumul la gaze naturale să se încadreze într-o limită de 1.000 de metri cubi, iar la energia electrică, consumul să nu fie mai mare de 300 de kwatt pe lună.

Greu va începe în aprilie, când ajutoarele nu vor mai fi acordate, iar consumatorul va trebui să plătească preţul întreg anunţat de furnizor, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.