Pe principiul că orice faptă bună pe care o facem se întoarce, Primăria comunei Pojorîta, prin primarul Ioan Bogdan Codreanu, nu contenește a fi un exemplu demn de urmat pentru celelalte primării din județ.
Dacă în urmă cu 10 ani localitatea primea din partea partenerilor din Germania o mașină de pompieri care să îi ajute să intervină în situații de urgență, astăzi, a fost rândul comunității din Pojorîta să dea mai departe darul primit în 2012, de la partenerii din Kleinmachnow, comunei Stulpicani.
La eveniment au fost prezenți partenerii din Germania, în frunte cu preotul Dieter Langhein, alături de primarii celor două localități.
Primarul comunei Pojorîta, Ioan Bogdan Codreanu, a amintit celor prezenți faptul că localitatea pe care o conduce avea în urmă cu circa 10 ani o situație precară în ceea ce privește dotarea logistică pentru situații de urgență.
„Acum, datorită dumneavoastră, suntem în topul celor mai dotate localități din Suceava în ceea ce privește echipamentul împotriva incendiilor și calamităților naturale. Vă mulțumesc că ne-ați acordat încrederea și sprijinul de a ajuta și o altă comunitate”, a precizat Bogdan Codreanu.
Înainte de a semna procesul verbal dintre comuna Pojorîta și Stulpicani, girat de către părintele Dieter Langhein, primarul comunei Stulpicani, Vasile Zamcu, a mulțumit conducerii primăriei Pojorîta, dar și delegației din Kleinmachnow pentru mașina de pompieri.
„Comuna Stulpicani avea nevoie de o astfel de mașină deoarece suntem o localitate de munte defavorizată, cu o întindere foarte mare. Ceea ce avem ca dotări în ceea ce privește gestionarea situaților de urgență era destul de infim, de aceea am discutat problema cu edilul comunei Pojorîta, Ioan Bogdan Codreanu, care s-a oferit să mă ajute”, a declarat Vasile Zamcu.
Acesta a amintit și faptul că în urmă cu un an primarul Codreanu a dat o mână de ajutor în ceea ce privește donarea de către delegația germană a unei mașini de pompieri către comuna Slatina.
„Primarul Ioan Bogdan Codreanu știe că ajutorul pe care l-am adus o să aibă mereu urmări. Ceea ce facem noi este de fapt baza. Casa care trebuie reconstruită trebuie făcută de comunitatea de aici. Am dat ajutorul pentru reconstrucția caselor și mașinile au venit în ajutor. Suntem bucuroși că vă predăm ștafeta, că am stabilit o bază, iar de acum ceea ce am început noi trebuie continuat de dumneavoastră. Sperăm ca și în Stulpicani să fie de ajutor ceea ce am făcut și aici”, a declarat părintele Dieter Langhein.
La final a fost încheiat un proces verbal de predare – primire privind trecerea în folosință a autospecialei de pompieri cu 9 locuri, care este dotată cu o autopompă și motopompă transportabilă în administrarea comunității din Stulpicani.
Părintele Dieter Langhein s-a deplasat împreună cu primarul Vasile Zamcu în comuna Stulpicani unde au făcut o simulare de incendiu, niciun localnic neștiind inițial ce se întâmplă și asta pentru că primarul a dorit să îi surprindă plăcut pe aceștia.
Trebuie menționat faptul că UAT Stulpicani deținea până în prezent o mașină de pompieri din anul 1980, ajutorul venit din partea comunei Pojorîta și a lui Dieter Langhein fiind extrem de necesar.
Lasa un raspuns