La Spitalul Județean de Urgență ”Sf.Ioan  cel Nou” de la Suceava a avut loc joi noapte prima prelevare de organe din pandemie. Au fost prelevate ficatul și cornea  de la un pacient aflat în moarte cerebrală în sectia de ATI a Spitalului Judetean “ Sf. Ioan cel Nou “ Suceava și trimise la București.

„Donarea de organe este gratuită si benevolă. Se face numai în scop terapeutic. Înseamnă suferință, iubire de semeni pentru unii, un nou început pentru altii. O familie care, deși profund îndurerată, a ales să-și ajute semenii prin agest gest remarcabil. Joi noapte, 11 februarie 2022, două echipe de la Bucuresti au prelevat ficatul si corneea de la un pacient aflat în moarte cerebrala în sectia de ATI a Spitalului Judetean “ Sf. Ioan cel Nou “ Suceava. Organele au fost trimise la Bucuresti la Institutul Clinic Fundeni si Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice.

Echipele medicale s-au mobilizat maxim, având în vedere contextul epidemiologic actual, cu respectarea tuturor măsurilor de protectie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV2 care au facut interventia si mai dificilă, așa încât au putut să dea o șansă la viață și la o creștere a calitătii vieții la persoane care aproape își pierduseră speranța. Prelevarea de organe realizată în noaptea precedentă, este prima de la începutul pandemiei la Spitalul Judetean din Suceava și a cincea de la inițierea acestui program la spitalul nostrum”, a transmis conducerea Spitalului Județean Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.