Liderul PNL, Ludovic Orban, a avut marți prima reacție publică legată de conflictul din partid, după ce Rareș Bogdan și Robert Sighiartău i-au cerut demisia. Orban a spus că președintele PNL este ales la congresul partidului, iar până la congresul din acest an, el este președintele PNL. Liderul PNL a mai afirmat că el discută problemele din partid cu colegii săi în forurile statutare, nu în spațiul public.

Întrebat, marți, dacă ia în calcul să demisioneze, în condițiile în care are din ce în ce mai mulți contestatari în partid, Orban a răspuns: „Președintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea congres și în acest an. Până la acest congres, eu sunt președintele PNL. Dacă voi decide să candidez pentru un nou mandat, voi anunța public”.

Orban a mai spus că orice are de discutat cu colegii săi din PNL discută în interiorul partidului, și nu în spațiul public.

„Obligația mea este să asigur coeziunea partidului (…) Orice am de discutat discut în interiorul PNL. (…) Orice problemă trebuie discutată în forurile statutare și eu acolo discut cu colegii mei, nu în spațiul public„, a adăugat liderul PNL.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.