Co-președintele PNL Alina Gorghiu a avut o reacție furtunoasă după ce unul dintre inculpații din dosarul Rovinari-Turceni (directorul complexului energetic, Laurențiu Ciurel) a solicitat chemarea ei în calitate de martor (solicitare refuzată de către procurorul DNA de ședință).

Astfel, Alina Gorghiu a precizat că n-are „niciun fel de ezitare” să se prezinte în fața judecătorilor sau a procurorilor, dacă ar fi citată ca martor, și a ținut să îl acuze pe fostul prim-ministru Victor Ponta că „tot minte în spațiul public” în ceea ce privește presupusa ei legătură cu speța Turceni-Rovinari.

„Le mulțumesc tuturor celor care, de ziua mea, se gândesc (inclusiv domnul Ponta) să-mi mai folosească numele printr-o instanță judecătorească, să atragă atenția și să mai iasă un pic în lumina reflectoarelor. N-am niciun fel – din păcate – de informație sau legătură cu acest dosar, dar să știți că n-am niciun fel de ezitare să mă prezint în fața oricărei instituții din România (instanță, parchet) atunci când sunt solicitată în calitate de martor, pentru lămuriri.

De vreun an și ceva, de când Ponta tot minte în spațiul public c-aș fi avut, la acel moment, calitatea de avocat, din păcate, rostogolește același lucru și astăzi, dar minciuna, în cazul domnului Ponta, are întotdeauna picioare scurte. Ați publicat dumneavoastră și cam toată presa din România hârtiile oficiale (din partea Baroului București, din partea altor instituții), că nu aveam niciun fel de legătură, în acel moment, cu avocatura. Ceea ce pot să vă spun este că văd că obsesiile dor”, a afirmat Gorghiu pentru PSnews.ro.

Pe de altă parte, întrebată ce îi urează lui Victor Ponta în acest dosar, Alina Gorghiu a precizat că nu-i dorește nimănui răul.

„Nu-i urez absolut nimic – Doamne, ferește! În dosare penale, nu poți să-i urezi omului absolut nimic. Ce-și face omul cu mâna lui e un lucru de care răspunde doar respectiva persoană. Evident că îmi doresc să-și rezolve situația penală, pentru că nu doresc nimănui pe lumea asta (indiferent cât de adversar politic e sau cât de slobod la gură sau cât de mârlan și grobian este), nu-i doresc să i se-ntâmple rău”, a răspuns șefa vechilor liberali.

Nu în ultimul rând, co-președintele PNL ne-a mărturisit cum își sărbătorește a 38-a aniversare

„La birou. Prin muncă, ca socialiștii. Am învățat și eu de la socialiști ceva bun: muncesc inclusiv de ziua mea”, a încheiat Alina Gorghiu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.