A fost Hramul Mănăstirii Dragomirna, Duminică, de Ziua Cincizecimii, iar marea sărbătoare a adunat în jurul zidurilor vechi sute de oameni ce, an de an, își iau seva sufletească din minunata slujbă ce se desfășoară aici.

Și de data aceasta, credincioșii prezenți s-au putut bucura atât de o vreme însorită, cât și de cuvântul de învățătură rostit de către PS Damaschin, cel care, împreună cu un impresionant sobor de preoți au oficiat slujba religioasă.

A fost îmbucurător pentru gazde să poată vedea oameni din întreg județul prezenți la Dragomirna, acest lucru confirmând încă o dată că nu există distanță atunci când e vorba de liniștea sufletească și de Dumnezeu.

N-au lipsit nici reprezentanții administrației publice locale din comuna Mitocu Dragomirnei, respectiv primarul Radu Reziuc, viceprimarul comunei și alte persoane din echipa edilului, prezențe frecvent întâlnite, de altfel, la astfel de evenimente.

Anul acesta, însă, alături de primarul Reziuc au fost prezenți și alți colegi primari din întreg județul, care au venit în semn de respect pentru edilul de la Mitocu Dragomirnei și au luat partea la întreaga slujbă.

Este vorba despre primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea, primarul orașului Milișăuți, Vasile Cărare,  precum și de edilii de la Iaslovăț și Hănțești, respectiv Ion Cotoară și Daniel Olariu.

Cu toții au oferit o importanță deosebită evenimentului religios și au purtat tricolorul, în semn de respect și patriotism local.

„M-am bucurat să îi văd pe colegii mei alături de comunitatea din Mitocu Dragomirnei și, cu siguranță, și noi le vom fi oaspeți când aceștia ne vor invita în localitățile pe care, cu atâta dăruire și profesionalism le păstoresc”, a spus primarul Radu Reziuc.

Mănăstirea Dragomirna se află situată la 12 km de municipiul Suceava. Este ctitoria Mitropolitului Anastasie Crimca şi are un singur hram, Pogorârea Duhului Sfânt. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.