Primarul Ion Lungu a anunțat că municipalitatea și-a făcut datoria față de societatea de termoficare.

termica suceavaSuma pe care primăria municipiului Suceava a alocat-o anul acesta către Termica este de 292 miliarde, cu circa 40 de miliarde mai mare decât au promis inițial. Ieri, 20 mai, la primărie a avut loc întâlnirea dintre primarul Ion Lungu, directorul TERMICA, Ovidiu Dumitrescu și reprezentanții Unicom.

„Primăria și-a făcut datoria în integralitate pe anul acesta (n.r. noiembrie 2012 – martie 2013) față de Termica. Acum, conducerea societății de termoficare trebuie să își reglementeze datoriile față de firma care le-a furnizat cărbunele”, a declarat Ion Lungu.

În urmă cu o săptămână, municipalitatea suceveană a împrumutat 12 milioane de lei pentru a putea plăti o parte din arierate către societatea de termoficare, conform OUG nr. 3 din 2013.

Primarul Sucevei a semnat, la Bucureşti, contractul de împrumut guvernamental de 12 milioane de lei, întreaga sumă urmând să fie transferată către SC Termica SA Suceava, în contul datoriei pe care Primăria o are faţă de societate. Populația Sucevei are o datorie către Asociațiile de Proprietari de 219 miliarde și odată cu venirea sezonului cald, sunt slabe șanse ca datoria să scadă.

Primăria Suceava are datorii de aproximativ 16 milioane de lei faţă de Termica SA, din care 13 milioane de lei sunt arierate. Potrivit OUG 3 din 2013, unităţile administrativ-teritoriale pot lua împrumuturi de la Ministerul Finanţelor Publice, pe o perioadă de cinci ani, banii putând fi folosiţi pentru achitarea arieratelor înregistrate faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi executanţii de lucrări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.