Urmare a materialului video apărut în spațiul public ce viza abandonări de deşeuri din construcţii, demolări, bucăţi de azbest și deşeuri menajere pe teritoriul administrativ al comunei Bilca, o echipă de comisari a Gărzii de Mediu Suceava s-a deplasat în teren constatând că aspectele semnalate se confirmă.
„S-au identificat abandonări neconforme de deşeuri în amestec – preponderent deşeuri de construcţii rezultate din demolări, deşeuri menajere, deşeuri reciclabile precum şi deşeuri vegetale, în locul numit “La Barabulica”, situat pe teritoriul administrativ al comunei Bilca, într-o zonă de tip lunca.
Pentru neconformităţile constatate Autoritatea Administraţiei Publice Locale comună Bilca a fost sancţionata cu amendă contravenţionala în cuantum de 15.000 lei conform prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor.
Totodată, în cauză au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.