SGA și Garda de Mediu Suceava continuă să efectueze controale pentru verificarea nivelului de salubrizare a cursurilor de apă, iar în acest sens apar și amenzi pentru primarii certați cu buna gospodărire și curățenia.

Cristian Sopon, primarul de la Bogdănești, în ciuda numelui său care te duce cu gândul la igienă*, a primit de la autoritățile de control o frumoasă amendă, asta după ce, în prealabil, a primit un avertisment ca să îndrepte problema deșeurilor.

„O mică problemuță, acolo… Avem acolo, lângă un cimitir… și cetățenii nu înțeleg că nu trebuie să arunce acolo. Se mai întâmplă, doamnă… M-au avertizat și, a doua oară când au venit în control, na, s-au mai găsit niște chestii pe care nu le-am putut controla”, a spus primarul comunei Bogdănești.

Tânărul edil, vizibil lipsit de experiență, nu vede în asta o problemă și susține cu tărie că nu este singurul primar cu gunoaie în curte. Asta îl face să se simtă mai puțin vinovat pentru impotența sa administrativă.

„Acolo s-au luat amenzi și în mandatul fostului domn primar, dar nu putem controla deocamdată, până nu facem gard. Eu cred că nicăieri în județ, la primării, dacă se controlează sau se merge la țintă, nu este curat”, a mai declarat primarul Sopon.

 Întrebat dacă, poate, nu era mai potrivit ca cei 2000 de lei dați pe stegulețe să îi fi investit în rezolvarea problemei deșeurilor, primarul a spus că „suntem patrioți și în UE și eu mai sunt și la volan și în concediu”.

2000 de lei steaguri+ 2500 de lei amenda= ….CRISTIAN SOPON, AMATOR LA PRIMĂRIA BOGDĂNEȘTI…

*sopon s.n. [din ngr. sapúni, magh. szappan] = săpun;

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.