Primăria orașului Broșteni împreună cu oamenii de bine din localitate solidarizează cu ucrainenii care fug din calea războiului. În acest sens, administrația publică locală și cetățenii din Broșteni pun la dispoziția refugiaților de război 150 de locuri de cazare, mese calde și posibilitatea de a-i transporta pe aceștia de la graniță – la Broșteni. Edilul Alexandru Hurjui a precizat că pot fi transportați către locurile de cazare 140 de ucraineni o dată.

Până în prezent, șapte persoane ucrainene sunt găzduite la o pensiune turistică de pe raza orașului Broșteni.

„Dragii mei, în aceste momente triste și complicate pentru vecinii noștri din Ucraina este nevoie de solidaritate și de implicare.
Sunt convins că ați văzut cu toții cum mii de oameni din întreaga țară au pornit spre granițe pentru a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului și reușesc să ajungă în România.
În acest context și primăria orașului Broșteni vine în sprijinul celor care au nevoie de ajutor, în aceste momente complicate”, a transmis primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui.
Edilul a adăugat că administrația publică locală îi sprijină pe cetățenii din oraș care găzduiesc refugiați de război și se implică activ în gestionarea acestei situații. De altfel, Alexandru Hurjui le-a mulțumit oamenilor pentru eforturile pe care le depun în ajutorarea semenilor noștri din țara vecină.
„Vă mulțumesc tuturor pentru implicare și pentru că, în aceste momente extrem de grele, știm să fim solidari și să întindem o mână de ajutor celor care au nevoie de ea. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a conchis primarul Alexandru Hurjui.
Trebuie precizat că locuitorii orașului Broșteni care vor să ajute pot suna la numărul de telefon 0741080411, pus la dispoziție de Primărie, pentru a anunța modul în care vor să se alăture inițiativei unității administrativ teritoriale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.