Asociația „Licuricii fericiți” din Câmpulung Moldovenesc, împreună cu primăriile din zona Câmpulungului și cu oamenii cu suflet mare au reușit să facă o faptă bună pentru semenii lor. Aceștia s-au implicat activ și au adunat banii necesari cu care au cumpărat 500 de teste pentru coronavirus, iar în perioada imediat următoare la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc va sosi și un aparat de testare.

Trebuie precizat că Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a alocat 100 000 de lei pentru achiziționarea acestui aparat.

„Nu cred că există fericire mai mare! Prin eforturi comune, după o săptămână de nesomn și eforturi aproape supraomenești, KIT-urile de testare COVID-19 (500 de teste) au ajuns la Câmpulung Moldovenesc și au fost donate Spitalului Municipal!”, au precizat reprezentanții Asociației Licuricii Fericiți.

Potrivit acestora, valoarea achiziției este de 47 832,72 lei, dintre care 20 000 lei fonduri proprii ale Asociației „Licuricii Fericiți”, 20 000 lei fonduri proprii ale Asociației „Hai în Bucovina” și 7 832, 72 lei donații în cadrul Campaniei ,,Împreună pentru Spitalul Câmpulung Moldovenesc”.

„Astăzi, 1 aprilie,  s-a semnat contractul pentru achiziționarea aparatului de testare prin eforturile comune ale primăriilor din Câmpulung Moldovenesc și localitățile limitrofe!

Inima sus, comunitate! Te ridici!

Vă suntem recunoscători tuturor donatorilor și vă rugăm să continuați donațiile pentru că mai este mare nevoie de echipamente de protecție, medicamente și aparatură medicală!”, au conchis reprezentanții Asociației „Licuricii Fericiți”.

Conform promisiunilor primite, aparatul va ajunge la Câmpulung Moldovensc în nouă zile. Astfel, după ce va fi montat se vor putea efectua 100 de teste pe zi, pe parcursul a zece ore de muncă. În acest sens, doi biologi de la Dorna Medical vor fi contractați pentru prelevarea probelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.