Duminică, 18 iulie, începând cu ora 9 a avut loc o nouă ședință a Consiliului Local al comunei Frumosu, ce a avut pe ordinea de zi cel puțin câteva puncte de importanță pentru cei care locuiesc în comună.

Unul dintre ele se referă la un împrumut pe care Primăria a decis să-l solicite unei bănci pentru a contribui la finalizarea unui proiect.

Constantin Buga, primarul comunei Frumosu, a câștigat alegerile cu un discurs bazat pe „greau moștenire a fostei conduceri”, iar de-a lungul anilor a repetat, de fiecare dată când a avut ocazia, cât de greu îi este să administreze o localitate cu datorii.

Iată că astăzi este el însuși autorul unui împrumut semnificativ, despre localnicii nu știu nimic.

Se aprobă contractarea unui împrumut în valoare de până la 5.500.000 lei, în numele și pe seama Comunei Frumosu județul Suceava, de la CEC Bank SA, cu perioada de creditare până la data de 07.05.2022, cu posibilitatea prelungirii termenului.

Ipoteca mobiliara asupra conturilor, subconturilor prezente si viitoare deschise de Comuna Frumosu la CEC BANK SA.

            Art.2.- Contractarea împrumutului prevăzut la art.1 se face pentru realizarea proiectului ”Înființare sistem de alimentare cu apă și apă uzată în localitatea Frumosu,  județul Suceava”.

            Art.3.- Garantarea împrumutului se va face cu veniturile bugetului local al Comunei Frumosu, județul Suceava.

            Art.4.- Din bugetul local al Comunei Frumosu se asigură integral plata:

  1. a) serviciului anual al datoriei publice locale;
  2. b) oricăror impozite și taxe aferente realizării obiectivelor de investiții de interes local;
  3. c) alte cheltuieli neeligibile ale finanțării rambursabile menționate la art.1”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat în ședința de duminică.

În cadrul ședinței de CL, edilul a mai menționat că dacă mai rămân bani din împrumut îi va redirecționa către o investiție în infrastructura rutieră.

Consilierii locali din comuna Frumosu au fost „pentru” acest împrumut. Unul dintre ei a fost absent.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.