Primăria Coșna face apel la cetățenii din comună să colecteze selectiv deșeurile și să îi depoziteze în saci separați, în funcție de categorie.

„Conform Normelor Europene suntem obligați să scoatem gunoiul din gospodărie selectat în două categorii: UMED – gunoi menajer, resturi alimentare și USCAT – hârtie, carton, plastic, doze de bere. Vă rugăm să începeți colectarea selectivă a gunoiului, adică depozitarea lui în saci separați, în funcție de categorie. Săptămânal se va colecta doar o categorie de gunoi”, a transmis primarul comunei Coșna, Gavril Pardău.

De asemenea, marți, 6 august,  toți cetățenii sunt rugați să scoată la mașină categoria umedă (doar gunoi menajer, fără pet-uri, carton, hârtie, metal), în zilele următoare Primăria urmând să anunțe când se va colecta categoria uscată și cea umedă.

„Dacă gunoiul nu este selectat corespunzător, mașina nu va încărca sacii, lăsându-i în drum.  Sticla, cauciucul, electrocasnicele, materialele de construcții, lemnul, acumulatorii, cărămizile sau piese de mobilier  nu se vor colecta. Ne bazăm pe înțelegerea dumneavoastră pentru a putea păstra comuna curată”, a mai transmis primarul Gavril Pardău.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.