Comitetul Local pentru situații de Urgență al comunei Coșna, coordonat de primarul Gavril Pardău, a hotărât, în data de 28 aprilie, având în vedere nivelul de gravitate și efectele produse de noul coronavirus, precum și informările preliminare primite de la Instituția Prefectului – Județul Suceava, ca circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, să fie făcută doar în anumite condiții, prevăzute și în Ordonanța Militară nr. 10, din 27 aprilie 2020.

De asemenea, o altă hotărâre luată de CLSU Coșna se referă la operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență, aceștia trebuind să își organizez programul de lucru pentru a facilita și asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani, în intervalele 07:00-11:00 și 19:00-22:00.

Ne vine greu să transmitem aceste informații, dar, din păcate, nu depinde de noi și nici nu avem de ales. Pentru a împiedica transmiterea virusului Covid-19 vă rugăm să stați cât mai mult acasă, să evitați orice deplasări care nu sunt urgente, respectați cu seriozitate regulile de igienă, spălându-vă des pe mâini, protejați persoanele în vârstă prin evitarea contactului direct cu acestea, purtați mască și mănuși de unică folosință. Sunt zile grele pentru toți, dar avem speranța că respectând câteva reguli vom reuși să trecem cu bine prin asta”, a transmis primarul comunei Coșna, Gavril Pardău.

Totodată, Primăria Coșna a venit în sprijinul persoanelor de peste 65 de ani și pentru care deplasarea la cumpărături în această perioadă a devenit o problemă prin aducerea la domiciliu a celor necesare (rețete, medicamente, produse alimentare,etc), iar pentru persoanele singure și fără aparținători s-a acordat sprijin cu produse de primă necesitate.

Suntem aici pentru dumneavoastră și încercăm să venim mereu în sprijinul celor care au nevoie, iar o bună colaborare ne poate ajuta să traversăm această perioadă cu bine”, a conchis primarul Gavril Pardău.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.