Cunoscut încă dinainte să devină primar ca o persoană îndreptată spre nevoile Bisericii, edilul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea își menține atenția îndreptată  și spre acest domeniu.

Așa se face că Primăria Dorna Candrenilor alocă suma de 100.000 de euro, care vor fi folosiți pentru schimbarea acoperișului de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”  și pentru alte reparații imediate, dar și pentru construirea unui prăznicar care va duce aminte de tradiția ortodoxă bucovineană din această frumoasă zonă. La această sumă de bani se vor adăuga și donațiile oamenilor din comună, în acest sens primarul fiind și primul care își va dona salariul, alături de alți angajați ai primăriei.

„Am pregătit lemnul exact din luna februarie așa cum se proceda în vremurile de altădată, acest fapt garantând o calitate superioară și ne dorim să aducem îmbunătățiri considerabile la acest lăcaș de cult care datează de sute de ani. Noul prăznicar va fi unul modern, cu pridvor pentru corul bisericii,  iar fostul prăznicar va fi transformat în muzeu. Tot acolo va fi și casa mortuară a comunei”, a transmis primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea.

Toți locuitorii care își doresc să contribuie cu ceva la acest proiect sunt îndemnați să nu ezite să facă asta.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.