În comuna suceveană Dorna Candrenilor s-a investit în ultimii ani în toate domeniile de importanță, de fiecare dată unitățile de cult încadrându-se între prioritățile edilului Dănuț Candrea încă din primul an de mandat.

Susținerea și dragostea edilului pentru Biserică demonstrându-se încă o dată acum, în acest sens acesta anunțând noi investiții la unitățile de cult de pe raza localității pe care o reprezintă.

„Nu facem nimic fără Dumnezeu! Bisericile de pe raza comunei noastre reprezintă mândria noastră și legătura cu Dumnezeu. De aceea, anul acesta alocăm de la bugetul local noi sume de bani pentru investiții la unitățile de cult din Dorna Candrenilor”, a declarat primarul Dănuț Candrea.

Edilul a precizat că la Biserica „Sfinții Petru și Pavel” din Dealu Floreni va fi construit un prăznicar care va fi dotat, astfel încât cetățenii să aibă unde face mese de pomenire pentru cei care nu mai sunt în viață. De altfel, Biserica Nemțească din localitate va fi reabilitată și modernizată, iar la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Dorna Candrenilor vor începe lucrările de pictură. Dănuț Candrea a adăugat că unitatea de cult va avea și un lumânărar nou.

Totodată, la Schitul „Sfinții 12 Apostoli” va fi reabilitată  și modernizată parcarea, unde vor fi montate și rigole. De asemenea, lăcașul de cult va fi dotat cu o motopompă, patru stingătoare de incendiu mari și un paratrăsnet.

Edilul de la Dorna Candrenilor a subliniat că, în același timp, va fi modernizat și drumul spre comuna Șaru Dornei.

Este cunoscut faptul că încă de dinainte de a deveni primar, Dănuț Candrea era apreciat de comunitate pentru acțiunile sale filantropice, fapte ce se regăsesc și astăzi în viața sa de zi cu zi. Și în calitate de primar, atunci când a venit vorba de Biserică, acesta a reușit să convingă și alte persoane să sprijine unitățile de cult, să participe la acțiunile de curățenie din cimitire, rezultatul în echipă fiind vizibil.

One Response

  1. Miron Constantin

    Sati fie rusine Doamna dumetale nu ai copiii nu toti au venitul pe care il ai dumneta sa va fie rusine

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.