Consiliul Local Fălticeni a aprobat, în prima şedinţă din 2016, darea în administrarea Spitalului Municipal Fălticeni a două apartamente aflate în proprietatea municipiului Fălticeni. Imobilele sunt situate pe străzile Nicu Gane şi Maior Ioan.

Aceste două apartamente sunt parte din totalul de trei apartamente achiziționate de municipalitatea fălticeneană, de pe piața liberă imobiliară a orașului. Pentru doi dintre medicii de la Spitalul Municipal, aceste două apartamente se vor transforma în „acasă” după încheierea unui protocol.
În bugetul pentru anul 2016, aprobat la sfârşitul săptămânii trecute, au fost alocate noi fonduri pentru achiziţionarea de apartamente pentru medici.
Astfel, municipalitatea vrea să sprijine spitalul în demersurile pentru atragerea de medici la Fălticeni odată cu finalizarea investiţiei la noul spital. Lipsa locuinţelor de serviciu este considerată de conducerea spitalului un impediment major în discuţiile cu specialiştii care doresc să practice medicina la Fălticeni.
O nouă licitaţie pentru achiziţionarea de apartamente de pe piaţa liberă ar urma să fie organizată în cursul acestui an. Astfel, toți medicii care vin din alte localități pentru a lucra în municipiul Fălticeni vor avea posibilitatea să locuiască la doi metri de locul de muncă, pentru a mai reduce din cheltuielile pentru transport.
Această măsură este binevenită, având în vedere că administrația își dorește să aducă înapoi în țară medicii care aleg să plece peste hotare pentru un trai mai bun. Să sperăm că tot mai multe primării locale vor proceda la fel, pentru a reînsănătoși România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.