Primăria Municipiului Fălticeni a organizat în acest an concursul de colectare selectivă„Participă activ… colectează selectiv”, adresat unităţilor locale de învăţământ.

Concursul a avut o alocare financiară în sumă de 240.000 de lei, repartizată în două etape: ianuarie – iunie şi iulie-noiembrie.

Etapa a doua a concursului s-a încheiat la sfârşitul lunii noiembrie. Câştigătorii au fost anunţaţi la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei întâlniri cu directorii unităţilor de învăţământ.

În funcţie de cantitatea de deşeuri colectată şi valoarea deşeurilor reciclate per elev, a fost stabilită următaorea ierarhie:

Locul 1 – Colegiul Naţional „Nicu Gane” (valoarea premiului – 25.000 lei);

Locul 2 – Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” (22.500 lei);

Locul 3 – G.P.P0 Pinocchio, Licurici, Dumbrava Minunată (20.000 lei);

Locul 4 – G.P.N. Lizuca, Voinicelul, Alice, Scufiţa Roşie (15.000 lei);

Locul 5 – Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” (12.500 lei);

Locul 6 – Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” (10.000 lei);

Locul 7 – Colegiul „Vasile Lovinescu” (7.500 lei);

Locul 8 – Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” (5.000 lei);

Locul 9 – Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” (2.500 lei).

Şcolile pot utiliza sumele obţinute pentru achiziţionarea de dotări necesare procesului de învăţământ. Reamintim că prima etapă a concursului a fost câştigată de Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”.

„Comparativ cu prima etapă, cantitatea de deşeuri colectată a crescut de şase ori, un lucru îmbucurător care ne arată că devenim conştienţi de importanţa colectării selective. Efectul este şi de natură financiară, pe lângă latura educaţională, şi faptul că reuşim să facem o activitate firească pe care o să fim obligaţi să o implementăm mai devreme sau mai târziu. Mulţumiri profesorilor, educatorilor, elevilor şi nu în ultimul rând părinţilor. Implicarea în astfel de activităţi reperezintă o componentă necesară a unei educaţii în spirit european. Organizarea acestui concurs a fost o idee bună şi voi propune Consiliului Local Fălticeni continuarea şi în anul 2016”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.