Odată cu încălzirea vremii, Primăria Municipiului Vatra Dornei va intensifica acțiunile de ecologizare și curățenie, precum și de identificare a cetățenilor care aruncă gunoaie la întâmplare. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Ilie Boncheș.

„Facem, din nou, apel la spiritul civic al celor care respectă și prețuiesc mediul înconjurător să ne devină parteneri în acțiunile de curățenie și igienizare din această primăvară, de pe căile de acces și a spațiilor dintre blocuri, din fața curților sau de pe trotuare. Vom continua, de asemenea, împreună cu dornenii, demersurile de identificare a celor care sunt certați și cu legile mediului înconjurător și aruncă deșeuri de orice fel, în locuri nepermise”, a declarat primarul Ilie Boncheș.

Acesta a mulțumit și celor care deja au contribuit la aceste demersuri și a dat drept exemplu sesizarea unui dornean care a dus la amendarea unui localnic, cu suma de 1.000 de lei, pentru că a fost surprins în timp ce abandona o saltea uzată, pe malul stâng al râului Bistrița. Amenda s-a dispus în baza HCL 44/2017, conform căreia „Depozitarea materialelor de construcție, a deșeurilor rezultate din construcții, a resturilor de ambalaje sau a materialelor de orice fel pe domeniul public sau privat al municipiului” se sancționează cu amendă de la 500 la 1.500 de lei.

„Demne de laudă sunt și acțiunile voluntare ale asociațiilor de profil din societatea civilă, care, periodic, derulează activități de ecologizare în Vatra Dornei și care ne-au și sesizat, în mai multe rânduri, derapajele pe care le-au identificat. Pentru sesizări și reclamații referitoare la aceste aspecte, puteți apela 24/7, la numărul de telefon 0230375229”, a mai transmis primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.