Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că nu va mai emite nicio autorizație de construcție sau de funcționare pentru noi centre comerciale în zona industrială a orașului, până nu vor fi clarificate problemele traficului rutier.

„Avem onoarea de a fi gazda unui proiect important la Suceava, unde sunt reprezentanții din nouă țări. Prin proiectul «Soluții logistice inovatoare pentru transportul și distribuția de marfă» sperăm să aducem contribuții la fluidizarea traficului în municipiul Suceava. Sunt nouă participanți unde fiecare are experți experimentați”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că se zvonește că în zona fostei fabrici Mobstrat Suceava se dorește construirea unui nou centru comercial, însă la Primărie nu a ajuns nimic concret. Cert este că, după cum a precizat primarul Ion Lungu, până când traficul rutier din zona industrială nu va fi decongestionat, nu va fi autorizat niciun alt centru comercial.

„Nu vom mai da niciun fel de autorizație de funcționare sau de construcție în zona comercială, până nu clarificăm traficul din zonă. Am înțeles că se dorește să se realizeze un bazar privat la fosta fabrica Mobstrat. Îi avertizăm din start că Primăria Municipiului Suceava nu va mai da nicio autorizație de funcționare în acea zonă până nu se va clarifica traficul rutier”, a concluzionat Lungu.

Acesta a menționat că în prezent există un studiu de trafic în lucru și totodată există oportunitatea construirii unui pod nou peste râul Suceava. De asemenea, acesta dorește finalizarea rutei ocolitoare nr.1 și demararea lucrărilor la ruta ocolitoare nr.2.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.