Primarul Bogdan Loghin a informat că Primaria municipiului Radauti va efectua, în data de 7 august 2021, în intervalul orar 05.00 -08.00, activitati de aviotratament pentru combaterea țânțarilor și a muștelor, în zonele cu aglomerație locativă mai mare și pe zonele cu mulți arbori din zona centrală (aproximativ 300 ha). Se va utiliza, ca substanță insecticidă, Aqua K-Othrine EC 250, iar ca solvent, apă.

Substanțele din gama K-Othrine (Aqua K-othrine) combat toate insectele dăunatoare și generatoare de disconfort din igiena publică, țânțari, muște, molii, viespi – din zona urbană (parcuri, cartiere de locuințe, artere de circulație, zone de agrement). Insecticidul actionează prin contact și ingestie, asigurând un efect de soc și o activitate bioacidă de 24 ore în aer și până la 60 de zile pe suport.

Deși substanța dispersată nu prezintă pericol pentru sănătate, se recomandă a se evita deplasarea, contactul cu pielea, cu ochii sau ingestia, pe cât posibil, în aceste zone, în intervalele orare menționate. Dezinsecția va fi efectuată cu un elicopter specializat (Robinson R44), dotat cu instalație de dispersie, care aparține SC „FLY COMP ANY” SRL Oradea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.