„Festivalul de teatru în limba română pentru copii și tineret” va fi sponsorizat de primărie cu 40.000 de leiPrimăria alocă unui festival de teatru pentru copii suma de 40.000 de lei, într-o asociere cu „Promotorii Bucovinei”. În perioada 1 aprilie – 5 mai, primăria municipiului se va alia cu această asociație pentru a cofinanța un festival de teatru ce va avea loc la noul  teatru municipal. Astfel, cu acordul Consiliului Local, cea de-a X-a ediție a „Festivalului de teatru în limba română pentru copii și tineret” va fi sponsorizată de primărie cu suma de 40.000 de lei.

Perioada de asociere nu se referă doar la desfășurarea propriu-zisă a evenimentului, ci la întreaga perioadă de promovare, desfășurare a festivaului și concluziile finale. Astfel, ca în cazul oricăror evenimente, va exista o perioadă de promovare, până la 17 aprilie, timp în care se vor căuta furnizori și parteneri, pentru ca în perioada 18-20 aprilie să aibă loc festivalul în sine.

Acesta constă în lucrul cu elevii de gimnaziu și liceu, în cea mai potrivită locație – Teatrul Municipal „Matei Vișniec”. Workshop-urile care vor avea loc aici sunt dedicate tinerilor și copiilor cu talent, care doresc să câștige ceva experiență de început în teatru. Acest festival reprezintă o oportunitate pentru cei care chiar au talent, pentru că vor putea fi remarcați de actori profesionști. Acest festival ia amploare de la an la an și se poate observa o creștere a interesului pentru teatru.

Așa cum se menționează în hotărârea de Consiliu Local, evenimentul are ca scop principal promovarea de manifestări culturale care să pună în valoare potențialul artistic – creator al elevilor, care va duce la final la schimbarea mentalității societății. Miza acestui festival nu este alta decât familiarizarea sucevenilor cu aria artistică și culturală din care și teatrul face parte. Având în vedere că mult timp nici măcar nu am avut un teatru în adevăratul sens al cuvântului, festivalul este binevenit, sucevenii fiind îndemnați să meargă la viitoarele spectacole de teatru, așa cum face, din când în când, fiecare cetățean european.

În zilele rămase între 21 aprilie și 5 mai se vor contura concluziile evenimentului, care, să sperăm, că vor fi pozitive, pentru că și Suceava are nevoie de viață culturală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.