Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, consideră că Suceava, sub administrația Lungu- Harșovschi, merită titlul de „Spart City”, nu cel de „Smart City”.

Declarația a venit în urma acordării de către Comisia Europeană a premiului Suceava-Destinație Europeană de Excelență, titlu obținut de Consiliul Județean Suceava pentru reabilitarea, cu fonduri europene, a Cetății de Scaun și a Muzeului de Istorie.

„În anul 2017 Ion Lungu s-a lăudat vreo 3 luni cu premiul «Suceava destinație turistică de excelență»”, după care a luat Gheorghe Flutur subiectul și s-a lăudat și el vreo două luni. Acum a venit rândul lăudărosului viceprimar Lucian Harșovschi, care a începe și el să se laude cu aceeași diplomă ca la o Olimpiadă a Lăudăroșilor”, a precizat Cușnir.premiul suceava destinatie de excelenta

Potrivit președintelui PSD OM Suceava, premiul „Destinație Turistică de Excelență” a fost primit de Suceava pentru că la Consiliul Județean au fost realizate, pe bani europeni, niște proiecte de anvergură, depuse de către Gheorghe Flutur și puse  în aplicare de Cătălin Nechifor.

„Vorbim de Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun care beneficiază de facilitățile de infrastructură ale altui proiect al Consiliului Județean, respectiv Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Acest premiu nu are nici o legătură cu conducerea Primăriei Sucevei sau cu cei care de 14 ani administrează dezastruos Suceava. Uniunea Europeană a premiat modul în care Consiliul Județean Suceava a cheltuit banii europeni pentru niște obiective care întâmplător se află pe teritoriul Municipiului Suceava”, a declarat Dan Ioan Cușnir.

Pentru a exemplifica cum a cheltuit primăria condusă de Ion Lungu banii europeni, Cușnir a dat exemplu montarea multor pavele, schimbatul iluminatului public doar pe strada principală cu becuri obișnuite, turnarea pe bulevardul principal a unui asfalt de proastă calitate și nu în ultimul rând construirea celor două parcări subterane, pe care le-a numit beciuri.

„Asta s-au priceput să facă cu banii europeni Lungu și Harșovschi: nimic durabil, nimic de anvergură, nimic frumos! Asta înseamnă să nu ai viziune și să te gândești doar la cum să îi păcălești pe suceveni”, a conchis Dan Ioan Cușnir.

Liderul social democrat Dan Ioan Cușnir consideră că pentru toate acestea Suceava trebuie să primească titlul de cel mai “Spart City” după nici 10 ani de la “Marea Asfaltare” PDL-istă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.