Consilierii locali suceveni au aprobat în ședința de joi, 30 mai, acordarea sprijinului financiar de 450.000 de lei pentru mai multe unități de cult din Municipiul Suceava.

Este vorba despre Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cartierul Obcini, Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, Parohia „Sfântul Spiridon”, Parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Parohia „Sfântul Gheorghe –Mirăuți” și Parohia „Adormirea Maicii Domnului”.

Potrivit proiectului de hotărâre, Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cartierul Obcini urmează să primească 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcție a bisericii parohiale, Parohia „Nașterea Maicii Domnului” va primi 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcție la Turnul Clopotniță, precum și pentru un clopote și automatizarea acestuia, iar Parohia „Sfântul Spiridon” va primi 50.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de decorațiuni interioare cu piatră naturală și bratcă a bisericii, precum și pentru confecționarea mobilierului bisericesc din stejar pentru sfântul altar.

De asemenea, 100.000 de lei sunt destinați Parohiei „Sf. Apostoli Petru și Pavel” pentru continuarea lucrărilor de construire a centrului social, cultural, filantropic „Sf. Ierarh Petru Movilă”, 50.000 de lei vor merge către Parohia „Sfântul Gheorghe –Mirăuți, pentru continuarea lucrărilor la muzeul parohial, iar 50.000 de lei către Parohia „Adormirea Maicii Domnului” pentru continuarea lucrărilor de construcție la așezământul social, cultural, filantropic „Ovidenia”.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.