Primăria Suceava va scoate la concurs 10 posturi de polițiști locali, exclusiv în domeniul rutier. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că așteptată avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici pentru organizarea examenului.

„M-am întrebat dacă puteam să fac mai mult ca primar atunci când s-au întâmplat cele trei accidente la începutul lunii septembrie. De aceea am avut discuții cu șeful poliției județene, dar și cu șeful poliției rutiere. Vreau să vă spun că am căzut de acord că singura soluție e să fie făcută mai multă prevenire. În consecință, vom avea mai multe patrule de poliție în oraș, iar Primăria va scoate la concurs 10 posturi cu destinația – poliție rutieră. Vom face echipe mixte cu poliția națională, pentru că sunt oameni inconștienți care se urcă la volan fără permis, băuți ș.a.m.d”, a spus primarul Lungu.

Noii polițiști locali vor patrula alături de lucrători din Poliția Națională,  prefectul județului Suceava fiind informat în acest sens în ședința de luni, 17 septembrie. Actualmente, la Poliția Locală Suceava sunt aproximativ 120 de angajați.
Lungu speră că pe lângă aceste patrule mixte și cu ajutorul radarelor fixe sau a celor două tip pistol numărul accidentelor să scadă în orașul Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.