Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat miercuri, 16 noiembrie, că în cursul săptămânii trecute a avut o întâlnire la sediul Prefecturii Suceava cu directorul Romsilva, cu reprezentații Departamentului pentru Ape, Păduri și Piscicultură Suceava, cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și cu reprezentanți ai societății civile. Aceștia s-au întâlnit pentru a discuta transferarea Parcului Șipote către Primăria municipiului Suceava.

„În urma discuțiilor avute am convenit că, în primul rând, Primăria Suceava trebuie să inițieze o Hotărâre de Consiliu Local prin care dorește aceste păduri în administrare. (…) În urma discuțiilor avute am cerut să transferăm 55.5 hectare de pădure din zona Cetate –  Brădet”, a declarat Ion Lungu.

Edilul Sucevean a declarat că o parte din Parcul Șipote este și pe teritoriul comunei Ipotești, satul Lisaura, însă va cere doar pădurile care sunt aferente zonei administrative a municipiului Suceava.

De asemenea, primarul Sucevei a mai declarat că a purtat discuții pentru a transfera 100.5 hectare de pădure din zona Cetății Zamca.

„Vrem să transferăm la Primăria municipiului Suceava o suprafață de 161.24 de hectare de pădure”, a subliniat primarul municipiului Suceava.

Edilul a mai declarat că după ce HCL va fi aprobată, aceasta va fi înmânată unui parlamentar PNL pentru a iniția și a susține un proiect de lege în Parlamentul României.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.