Primăria municipiului Suceava ia toate măsurile de siguranță pentru prevenirea infecției cu virusul din China. Anunțul a fost de către primarul Ion Lungu, care a precizat că, în urma discuțiilor cu prefectul Alexandru Moldovan, au fost stabilite niște reguli, pe care administrația publică locală le respectă.

Informarea vine după ce, în ultimele zile a fost creată foarte multă panică. Astfel, primarul Ion Lungu a subliniat că trebuie luate toate măsurile care se impun, însă sucevenii trebuie să își păstreze calmul.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu prefectul, cu subprefecții și cu cei de la Comitetul pentru Situații de Urgență, am stabilit care sunt atribuțiile ce revin Primăriei Suceava. Astfel, am cumpărat 2 000 de măști de protecție împotriva coronavirusului, dintre care 1 500 au fost distribuite în școli și 500 la unitatea administrativ teritorială. De asemenea, alte 1 500 de măști au fost comandate, însă nu au ajuns de la București”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a adăugat că, la fiecare etaj din Primăria Suceava sunt amplasate automate cu dezinfectant și măști, iar cetățenii care vin la Primărie au posibilitatea să le folosească.

Pe de altă parte, edilul Ion Lungu a precizat că, în urma discuțiilor cu prefectul Moldovan, Primăria Suceava va asigura, dacă va fi nevoie, alimente și apă pentru sucevenii plasați în carantină la domiciliu.

„În situații de forță majoră, vom duce, celor care au nevoie, mâncare și apă la domiciliu. Ca atare, prin Direcția de Asistență Socială, deja am încheiat un contract cadru pentru ca, dacă va fi nevoie, să putem asigura aceste lucruri”, a explicat Ion Lungu.

În ceea ce privește spațiile pentru carantină, primarul a precizat că sunt asigurate astfel de locuri în prejma municipiului reședință de județ, iar în oraș se caută posibilitatea închirierii spațiilor necesare, întrucât nu pot fi amenajate astfel de spații în zona școlilor.

„Încercăm să găsim o locație cu cinci – zece camere pe care să o închiriem. În acest sens, în ședința Consiliului Local de joi, 27 februarie, vom aloca, de la fondul de rezervă, 100 000 de lei, ca să avem acești bani la dispoziție în caz de nevoie”, a explicat edilul Sucevei.

Acesta a adăugat că la sfârșitul acestei săptămâni, mai precis vineri și sâmbătă, la Primăria Suceava, dar și la sediul unității administrativ teritoriale din Burdujeni se va face dezinfecție, întrucât fluxul de persoane care se prezintă aici este unul mare.

Pe de altă parte, primarul Ion Lungu i-a solicitat și directorului TPL Suceava, Darie Romaniuc, să încerce să găsească o soluție pentru ca și în autobuzele care asigură transportul în municipiu să fie puși dezinfectanți.

În altă ordine de idei, primarul Ion Lungu a precizat că ar aprecia dacă directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, ar comunica și Primăriei datele legate de coronavirus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.