Primăria municipiului Suceava îi premiază pe absolvenții de liceu care au obținut media zece la examenul de Bacalaureat. Astfel, în ședința Consiliului Local din data de 23 iulie, deliberativul va supune votului un proiect de hotărâre în acest sens.

„Promovarea performanței în educație constituie un obiectiv de maximă importanță pentru orașul nostru și, de aceea, în vederea creșterii gradului de implicare al municipiului Suceava în domeniul educației, propunem acordarea unei recompense financiare individuale de 5 000 de lei elevilor din unitățile de învățământ de pe raza municipiului Suceava care au obținut media zece la examenul de Bacalaureat”, a motivat primarul Ion Lungu, inițiatorul proiectului de hotărâre.

Potrivit proietului de hotărâre, 14 elevi din municipiul Suceava care au obținut media zece la Bacalaureat vor fi premiați de către unitatea adminidtrativ teritorială suceveană. Este vorba de șapte absolvenți ai Colegiului Național „Petru Rareș”, trei absolvenți ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” și de patru absolvenți ai Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Tot pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Suceava se află și un proiect de hotărâre privind premierea unei absolvente de clasa a VIII-a care a obținut media zece, după contestații, la Evaluarea Națională. Este vorba despre o elevă de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

Trebuie precizat că înainte de contestații, în municipiul Suceava, 13 absolvenţi ai clasei a VII-a au obținut media zece la Evaluarea Națională.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.