Cazurile de violență în familie vor fi verificate de o echipă a Primăriei Suceava. Astfel, în ședința ordinară a Consiliului Local Suceava, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind înființarea unei echipe mobile de intervenție în caz de urgență pentru situațiile de violență în familie. Mai precis,  echipa pentru intervenții de urgență va fi alcătuită din 9 membri ai Direcției de Asistență Socială, un reprezentant al Centrului social de noapte “Sf. Vineri“ și un reprezentant al Poliției Locale.

Potrivit proiectului de hotărâre, echipa mobilă va avea rol de verificare a semnalărilor, evaluare inițială și realizare a demersurilor necesare pentru depășirea riscului imediat. Adică, transportul la unitatea medicală cea mai apropiată, sesizarea organelor de cercetare penală, sesizarea organelor competente pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu, orientarea victimei către Centrul social de noapte “Sf. Vineri“ sau către alte centre rezidențiale din județ, în urma colaborării cu Direcția ­Ge­nerală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Tot din proiectul de hotărâre reiese că, atât dispece­ratul, cât și transportul echipei mobile se vor realiza cu un autovehicul al Poliției Locale Suceava.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.