Guvernul a decis să prelungească, până în 2020, programul de ” Termoficare 2006-2015, căldură şi confort”. Astfel, Primăria Suceava va continua să facă demersuri pentru atragerea de fonduri de la bugetul de stat, în vederea reabilitării punctelor termice şi înlocuirii conductelor de transport şi distribuire a agentului termic.

Până în prezent, municipalitatea a reabilitat 18 puncte termice, din cele 46 existente, conducte secundare în lungime de 62 km, din totalul de 152 km(36,7%), în timp ce reţelele principale au fost înlocuite în proporţie de 28,6% din total. În bugetul local pentru anul 2014, propuse a fi cheltuite, în scopul amintit, au figurat fonduri cuprinse de circa 2 milioane de lei. Este vorba despre bani exclusiv locali, administraţia suceveană fiind hotărâtă să continue cu forţe financiare proprii lucrările de modernizare a punctelor termice şi reţelelor aferente. În august 2015, prin votul dat în Consiliul Local, pentru reparaţii şi înlocuirea unor porţiuni de conducte de la bugetul local s-a dispus suma de 500.000 de lei.

Recenta Hotărâre a Guvernului reprezintă concretizarea solicitărilor adresate Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice de Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Profesională COGEN România, care reuneşte producători şi distribuitori din 20 de localităţi, precum şi de Asociaţia Română pentru Promovarea Eficienţei Energetice.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.