Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că din cei 3 milioane de lei prinși în bugetul Primăriei pentru Spitalul Județean, 1 milion de lei au fost deja virați în contul unității spitalicești.

„Și în acest an Primăria municipiului Suceava sprijină Spitalul Județean. În bugetul pe care l-am aprobat săptămâna trecută, am prins 3 milioane de lei, din care am achitat deja 1 milion de lei, bani destinați noului Ambulatoriu”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Noua clădire a Ambulatorului este construită lângă Spitalul Județean, într-o laterală a acestuia,și se întinde pe o suprafață de 4.100 metri, fiind compusă din demisol, parter și patru nivele.

Noul ambulatoriu va fi dotat și cu un scintigraf, un aparat care depistează afecțiunile patologice pe care aparatele clasice nu le pot depista, în special la bolnavii de cancer.

Trebuie precizat că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a unor instituții din domeniul medical. Printre acestea numărându-se și Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava.

Ceremonia de decorare va avea loc marți, 16 aprilie a.c., la ora 15:00, la Palatul Cotroceni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.