Pentru a împiedica răspândirea virusului COVID – 19, Primăria Municipiului Suceava, prin operatorul de salubrizare, a suplimentat activitățile de igienizare și dezinfectare a coșurilor stradale, a utilajelor de colectare și a tuturor echipamentelor și mijloacelor de transport implicate în activitatea de salubrizare.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul sucevean Lucian Harșovschi.

„Astfel, toate autospecialele de colectare/transport, precum și toate echipamentele implicate sunt dotate cu substanțe de igienizare și cu pompă pulverizator de spate. De asemenea, lucrătorii care execută operațiunile de salubrizare au fost instruiți cu privire la modul de utilizare a substanțelor folosite în procesul de dezinfecție”, a transmis Lucian Harșovschi.

Potrivit viceprimarului sucevean, se mătură toate punctele de colectare care deservesc condominiile (atât cele de suprafață cât și cele modernizate îngropate sau/și semiîngropate), străzile, trotuarele și se igienizează coșurile stradale și
se spală cu apă sub presiune toate punctele de colectare care deservesc condominiile (atât cele de suprafață cât și cele modernizate îngropate sau/și semiîngropate), coșurile stradale, utilajele și mijloacele de transport, străzile și trotuarele.

„După uscarea zonelor spălate, se stropește cu soluție de dezinfectare: cu un insecticid care combate insectele prin acțiune de contact și ingestie, folosit în concentrație de 150 ml la 5 litri, doza maximă pentru tratamentul inițial; cu dezinfectant clorigen general, tablete efervescente folosite în cantitate de 1 buc/3 litri apă, pentru eficacitate virucidă maximă. În fiecare zi, după colectare, se mătură/igienizează punctele de colectare, apoi se stropește cu soluțiile  de dezinfectare”, a mai precizat viceprimarul sucevean.

Acesta a adăugat că străzile și trotuarele măturate/spălate după programul zilnic se vor stropi cu substanțe de dezinfecție, iar coșurile de gunoi stradale aferente trotuarelor din programul zilnic se vor igieniza și stropi cu dezinfectant.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.