Primăria Suceava intenționează să construiască o seră floricolă în valoare de peste 2,7 milioane de lei, pe un teren inclus în amplasamentul actual al Direcției Domeniului Public, de pe strada Universității. Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei urmează să fie aprobaţi în şedinţa de Consiliu Local de pe 26 ianuarie.

Potrivit expunerii de motive, în momentul de față producția de flori necesară pentru municipiul Suceava se realizează în răsadnițe de flori amplasate într-o seră proprietate a municipiului de 370 mp, dar și într-o seră închiriată în suprafață de 3.500mp. Această structură de funcționare nu mai face față în totalitate cererilor și solicitărilor de înfrumusețare a municipiului. Astfel, pentru diminuarea cheltuielilor necesare creșterii florilor și pentru corelarea producției cu necesarul de flori al municipiului este necesară construcția unei sere floricole și a unei anexe.

Se propune realizarea unei sere de 1300 mp, regim de înălțime parter, cu următorul sistem constructiv: structură metalică cu închideri din panouri de sticlă și acoperiș din pane din profile metalice zincate de tip Z. Primăria mai intenționează să construiască și o anexă de 100 mp, construcție necesară angajaților serei.
Termenul de execuţie al lucrărilor este de 12 luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.