Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că pe data de 1 octombrie 2019, începand cu ora 12:00, Primaria municipiului Suceava și Filiala „Plăieșii” a Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”, organizează o ceremonie militară la Monumentul închinat Eroilor din Primul Razboi Mondial, din fața sediului primariei municipiului Suceava din Burdujeni.


„În acest an au fost executate lucrari de reabilitare la acest monument, prin colaborarea dintre municipalitate și Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”, a precizat primarul Lungu.

De asemenea, va fi dezvelita o placă comemorativă cu numele primarilor din Comuna Burdujeni în perioada 1894-1926, care va fi amplasată în sediul instituției.

Totodată, au fost amenajate o poartă din lemn spre stradă, pe care scrie „Monumentul Eroilor Burdujeni 1916-1918”, şi o alee cu pavele care duce la monument, frumos încadrată cu stâlpi din lemn şi flori.

„Vieţile voastre, date ofrandă prin luptă lui Dumnezeu şi Ţării, tribut de sânge al Burdujeniului pentru o Românie Mare, demnă şi veşnică. Recunoştinţă eternă!

Pe monument sunt scrise, de acum 95 de ani, pe toate laturile, numele eroilor locali care şi-au pierdut viaţa în intervalul 1916-1918, în prima mare conflagraţie mondială.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.