Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a informat că în ședința Consiliului Local de joi, 17 decembrie, deliberativul va supune votului un proiect de hotărâre privind digitalizarea asociațiilor de proprietari.
„Ne dorim digitalizarea și modernizarea interacțiunii dintre asociațiile de proprietari și cetățeni, motiv pentru care este în dezbatere publică un regulament, ce vine în sprijinul asociațiilor și a sucevenilor, urmând să fie aprobat în următoarea ședință de Consiliu Local”, a declarat Harșovschi.
Viceprimarul a subliniat că acesta prevede realizarea plății online a facturilor, ajută la gestionarea cheltuielilor și la consultarea tuturor datelor de către utilizatori. Primul și cel mai important pas în domeniul digitalizării este folosirea unei platforme informatice.
„Prin regulamentul inițiat, prin proiectul de hotărâre, trimitem Comitetului Executiv analizarea acestei oportunități și ulterior, achiziționarea unui soft informatic”, a subliniat Lucian Harșovschi.
Potrivit acestuia, printre avantajele digitalizării asociațiilor se numără: consultarea în orice moment a datelor cu privire la lista de cheltuieli, a facturilor, plata întreținerii online, cu cardul, posibilitatea introducerii online a consumului apometrelor, precum șifacilitarea calculelor și evitarea eventualelor erori.
„Există o oarecare reticiență față de acest serviciu din partea administratorilor și a proprietarilor mai în vârstă, însă specificăm faptul că pentru aceștia va rămâne și varianta de transmitere fizică a informațiilor și de efectuare a plăților”, a spus viceprimarul sucevean.
Mai multe informații regăsiți aici: http://primariasv.ro/…/Proiect_hotarare_pentru…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.