Administrația Sucevei a anunțat ieri că semnează contractul de asociere dintre primărie și asociația „Suceava, capitala culturală europeană”, care organizează, în luna mai, singurul festival de muzică blues din Moldova.

Asociația a solicitat asocierea primăriei printr-o propunere, împreună cu un potențial contract de cofinanțare.

Printr-o hotărâre de Consiliu Local, s-a decis, așadar, achesarea la această intenție a asociației culturale. Astfel, Festivalul Internațional de Muzică Blues Con-Fusion, urmează a ocupa atenția administrației locale pentru o perioadă destul de mare, din 1 martie și până la 31 mai. În această perioadă se vor face pregătiri la Cetatea de Scaun, acolo unde va avea loc festivalul, pentru ca în perioada 19 – 21 mai, să aibă loc festivalul propriu-zis. În perioada rămasă până la 31 mai, urmează a se emite rapoarte de concluzii pe marginea festivalului.

Hotărârea administrației locale va fi imediat pusă în aplicare, prin acordarea ajutorului promis. Astfel, primăria s-a angajat că va suporta 50.000 de lei din cheltuielile necesare bunei desfășurări a festivalului, ce va cuprinde două mari activități. În cele 3 zile ale festivalului, elevii talentați din cadrul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” și al  Colegiului Național „Ștefan cel Mare” vor putea fi ajutați să exceleze în arta caleidoscopică a muzicii blues, în combinație cu alte stiluri de muzică, în cadrul unor workshop-uri zilnice.

În plus, în fiecare din cele trei zile, artiști internaționali din țări ca Norvegia, Belgia, Irlanda sau SUA, vor performa pe scena amenajată în situl istoric al orașului.

Evident, în perioada imediat următoare, va urma promovarea și pregătirea spațiului destinat acestui festival. Festivalul, la care va pune și administrația locală umărul, are ca scop principal promovarea artistului local Fani Adumitroaie, însă se adresează tuturor celor care apreciază muzica bună apărută în perioada interbelică în Statele Unite.

Aceasta este a șaptea ediție a festivalului, și iată că, și după șase ani, încă a rămas singurul festival de acest gen din întreaga Moldovă. De asemenea, a rămas singurul festival de gen care ține mai mult la informarea sucevenilor cu privirea la alte genuri muzicale, nepopulare printre cetățeni, însă care beneficiază de apreciere din partea personalităților și entităților culturale locale, dar și naționale, și mai puțin la rezultatele economice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.