Polițiștii locali din municipiul Vatra Dornei au surprins mai mulți tineri care au rupt scânduri și au murdărit pereții Pavilionului Chinezesc (Foișorul) din Parc. Potrivit Primăriei Vatra Dornei în ultima lună, ca urmare a monitorizării video, dar și a unor apeluri făcute de dorneni, la Dispeceratul Poliției Locale, agenții de poliție au surprins în zona Foișorului mai mulți tineri care au provocat distrugeri.
În primul caz, la finalul lunii trecute, un localnic, minor, a fost surprins când a desprins scânduri din tâmplăria laterală, pe care, ulterior, le-a distrus! În acest caz Poliția municipală a deschis un dosar pentru distrugere.
În cel de-al doilea caz, 4 persoane, dintre care 3 minori, au murdărit, cu înscrisuri, stâlpii și pereții Foișorului,
Cei patru tineri (cu vârste de 13, 15, 17 și 19 ani) au fost rapid identificați de către agenții Poliției Locale, fiind informați și aparținătorii, în vederea întocmirii procesului verbal de contravenție.Ca măsură complementară, în ambele cazuri, polițiștii locali au întocmit proces verbal pentru refacerea distrugerilor. 
Primăria Vatra Dornei apreciază spiritul civic al celor care sesizează Poliției Locale astfel de incidente, în condițiile în care Foișorul este unul dintre emblemele Parcului și ale orașului, fiind un edificiu recent renovat în totalitate.
„Din păcate, chiar și la noile locuri de joacă, se tot repetă astfel de fapte nedorite, prin care se strică fie elementele componente ale noilor investiții, fie pereții Foișorului.
Reamintim că, atât zona centrală a Parcului, dar și noile locuri de joacă sunt supravegheate video, iar Poliția Locală nu va ezita să aplice amenzi conform HCL 104/2012, acestea fiind cuprinse între 500 și 2000 de lei. În plus, vinovații vor trebui să refacă tot ce au distrus/degradat”, au transmis reprezentanții Primăriei Vatra Dornei.
Pentru sesizări, telefoanele care stau la dispoziție sunt:
Șef Serviciu Poliția Locală – Constantin Cimpoeș: 0734.228.927
Poliția Locală: 0230.371.927 (24 h)
Poliția municipiului Vatra Dornei:
0230.375.515 (Ofiţer de serviciu) (24 h), 0230.371.233 (Biroul Ordine publică) (24 h)
 Jandarmerie: 0230.373.833

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.