Comitetul Local pentru Situații de Urgență din comuna Vatra Moldoviței a luat mai multe decizii care să vină în prevenirea răspândirii cu noul coronavirus. Astfel, vineri, 27 martie, toate drumurile care tranzitează localitatea au fost dezinfectate, în total fiind vorba de 10.000 de litri de apă și clor.

De asemenea, în zilele următoare, Primăria va dezinfecta toate spațiile comerciale din comună, farmacia, cabinetul medical și celelalte instituții.

Substanțele care sunt folosite pentru dezinfectare sunt cele dovedite deja ca fiind cele mai eficiente în combaterea virusurilor – clorul și peroxidul de hidrogen (apa oxigenată) folosite în combinație cu apă. Toate acestea sunt sigure pentru oameni și prietenoase cu mediul.

Această activitate vine în completarea celorlalte măsuri pe care Primăria le-a luat în încercarea de a stopa răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. Trebuie spus și că angajații Primăriei au un program de lucru special pentru a nu se intersecta, iar mai multe echipe monitorizează în teren, în colaborare cu alte instituții, persoanele aflate în autoizolare.

Tot pe parcursul zilei de vineri la Primărie au ajuns și 1000 de măști, 1000 mănuși, dezinfectant și combinezoane de protecție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.