Primarii celor şapte municipii fondatoare ale Asociaţiei „Moldova se dezvoltă” cer Guvernului şi Parlamentului să manifeste responsabilitate şi respect faţă de regiunea de nord-est şi să includă alocările financiare necesare în legea bugetului. Primarii din Asociaţia „Moldova se dezvoltă” fac apel la ceilalţi primari de oraşe şi comune, la preşedinţii de consilii judeţene şi, mai ales, la parlamentarii din regiune să pună presiune pe Guvern şi să amendeze proiectul Legii bugetului de stat.

Cei şapte edili se arată revoltaţi că proiectul Legii bugetului nu prevede nicio alocare financiară pentru cel mai important proiect al regiunii, Autostrada A8 Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, în condiţiile în care ”acest obiectiv a fost nu doar promis de liderii coaliţiei de guvernare, ci asumat printr-o lege votată în Parlament şi promulgată de Preşedintele României”.

Primarii atrag atenţia că fără finanţare sunt şi alte proiecte majore de infrastructură cu importanţă regională şi naţională, precum Autostrada A7, care să lege Moldova de Bucureşti, construirea şoselelor de centură ale oraşelor asociate, interconectarea cu reţelele de transport european, inclusiv spre Ucraina şi Moldova, sau modernizarea transportului feroviar.

Totodată, primarii din Asociaţia „Moldova se dezvoltă” arată că alocările financiare prevăzute în proiectul Legii bugetului vor sărăci bugetele autorităţilor locale, care ”se vor vedea inevitabil în situaţia de a nu mai putea susţine investiţii atât de necesare şi cerute de comunităţile locale”.

”În aceste condiţii, primarii din Asociaţia „Moldova se dezvoltă” fac apel la ceilalţi primari de oraşe şi comune, la preşedinţii de consilii judeţene şi, mai ales, la parlamentarii din regiune să pună presiune pe Guvern şi să amendeze proiectul Legii bugetului de stat pe 2019”, mai susţin cei şapte edili de municipii din Moldova.

Acordul – cadru de înfiinţare a Asociaţiei „Moldova se dezvoltă” a fost semnat de către cei şapte primari pe 17 decembrie 2018, la Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.