O delegație a județului Suceava, condusă de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, va fi prezentă timp de 3 zile, începând de luni, în Austria, Landul Steiermark (Stiria).

Programul este organizat de grupul de parlamentari austrieci care au fost prezenți în județul Suceava la începutul lunii octombrie anul trecut, iar luni, în prima zi la Graz, delegația suceveană se va întâlni cu aceștia, urmând ca apoi să aibă loc întâlniri tematice și vizite în teren.

„Marți vom fi la Aeroportul din Graz unde vom discuta despre posibilitatea de a fi introduse curse aeriene Suceava – Graz. Tot aici sunt programate mai multe discuții tematice, pe sănătate, turism, silvicultura și mediul de afaceri, învățământ etc. Împreună cu primarii localităților Vatra Dornei , Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului ne vom întâlni și cu primari din mai multe localități din regiune, pentru un schimb de experiență axat în special pe modul în care prin organizarea de tip asociativ putem promova proiecte importante pentru dezvoltarea localităților și a județului”, a transmis Flutur.

De menționat că în cadrul acestor întâlniri se va discuta și despre  perfectarea unui parteneriat de colaborare între județul Suceava și Landul Steiermark (Stiria) și, pornind de la faptul că există o serie de puncte comune se va propune, pentru început, o colaborare pe mai multe domenii, care se consideră de interes comun: administrație publică, turism, sănătate, învățământ, cultură, transport aerian și silvicultură.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.