Vineri, 31 iulie, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, în cadrul căreia a fost prezentată situația epidemiologică înregistrată în contextul epidemiei generate de virusul SARS- CoV- 2 la nivelul județului Suceava. 

În urma analizei efectuate de către specialiștii epidemiologi din cadrul DSP Suceava și a medicilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava au fost stabilite o serie de măsuri necesare pentru gestionarea infecțiilor cu noul coronavirus.

La solicitarea prefectului județului Suceava, se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, săptămânal, pentru analiza evoluției situației epidemiologice la nivelul județului, a localităților cu peste 5 cazuri în evoluție, a eficienței măsurilor instituite și oportunitatea dispunerii unor noi măsuri suplimentare, în funcție de trendul epidemiologic.

Acesta a făcut precizarea că la ședințele săptămânale ale CJSU Suceava vor fi invitați să participe și primarii localităților în care se va constata, în urma analizei efectuate, un trend epidemiologic ascendent, pentru a se stabili de comun acord cu reprezentanții instituțiilor și autorităților publice implicate în gestionarea crizei generate de noul coronavirus, o abordare unitară a măsurilor necesare prevenirii răspândirii Covid-19.

Prefectul județului Suceava a solicitat intensificarea acțiunilor de verificare a respectării măsurilor dispuse în context Covid-19 la obiectivele care prin profilul de activitate generează un aflux sporit de persoane și implicit riscul nerespectării măsurilor de distanțare socială și cu privire la măsurile de protecție individuală. 

Totodată, unitățile aflate în subordinea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava (secții/ posturi de poliție) vor efectua instructaje cu toți agenții economici din raza de competență pe linia respectării prevederilor Legii nr. 55/ 2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și a actelor incidente problematicii SARS- CoV- 2.

Instructajele se vor realiza cu administratorii, reprezentanții legali/ organizatorii și angajații societăților comerciale, în special a celor care activează în domeniul comerțului- supermark-uri, piețe închise și semiînchise, târguri/ bâlciuri, magazine-, transportului, activităților recreative (cluburi,săli de jocuri, săli de pariuri sportive, administratori de zone de agrement, piscine, ștranduri etc), alimentației publice ( terase, restaurante unități economice care organizează evenimente sociale), distribuției de carburanți.

Ținând cont de particularitățile lunii august, prefectul județului Suceava a solicitat ședințe operative cu structurile MAI, în mod periodic, în care să se stabilească măsuri suplimentare în cadrul planului de acțiune și control, adaptat la evenimentele religioase și culturale programate în această perioadă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.