Maricel Iacob, primarul comunei Vadu Moldovei și Ioan Bosânceanu, primarul comunei Râșca vor candida la alegerile locale din acest an din partea Pro România. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de către liderul formațiunii politice, deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

Trebuie precizat că Maricel Iacob a fost ales în 2016 din partea Partidului Social Democrat, iar Ioan Bosânceanu, din partea ALDE.

Liderul Pro România Suceava a precizat că cei doi sunt oameni pe care îi respectă, oameni muncitori, de nădejde și care au realizat la nivelul localităților lor foarte multe proiecte.

„Sunt convins că cei doi își vor continua mandatele după alegerile locale din acest an. Vadu Moldovei și Râșca sunt două localități foarte importante, cu populații mari, cu foarte multe sate componente, localități emblematice. Atât Vadu Moldovei, cât și Râșca sunt cunoscute și economic și cultural și religios. În Râșca e vorba de Mănăstirea Ortodoxă și de Episcopia pe stil vechi, iar la Vadu Moldovei avem Mănăstirea de la Cămârzani”, a explicat liderul Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

Acesta a subliniat că este onorat că cei doi edili se alătură proiectului Pro România, întrucât sunt oameni cu o foarte mare credință, oameni respectați de către comunitățile lor.

„Sunt foarte onorat să îi am lângă mine în echipa Pro România și sunt convins că vom putea construi o platformă importantă care să se adreseze celor care trăiesc în cele două comunități”, a precizat Nechifor.

Deputatul sucevean a adăugat că în județ sunt 114 localități, iar proiectul politic nu este unul tocmai simplu, ci este foarte mult de căutat, de muncit, de construit, însă pentru membrii formațiunii politice lucrurile se așează.

„Eu simt că există un culoar favorabil datorită faptului că pe partea de centru-stânga nu există o competiție foarte bine definită. Avem PSD-ul pe partea stângă, USR-ul pe centru – dreapta și este loc și pentru noi. Anul trecut am pornit, din punct de vedere politic, cu două competiții electorale importante: europenele le-am închis în 7%, iar prezidențialele în 10%. Aceste scoruri îmi dau speranța și credința că putem face ceva. Proiectul politic pe care îl construim la nivel de județ este unul de echilibru”, a spus Nechifor, care a adăugat că în lipsa formațiunii politice pe care o conduce la nivel de județ lucrurile ar fi dezechilibrate.

Deputatul sucevean este convinsă că Pro România va avea un scor politic important. Acesta a subliniat că membrii partidului sunt capabili să ofere garanții credibile și solide pentru o bună colaborare administrativă.

„După alegeri, până în 2024 nu vom mai putea face politică și va trebui să ne înțelegem pentru că, după bătălia acestui an, vom fi saturați de politică și vom aștepta ca cei care vor ajunge să conducă localitățile, județele, țara să livreze proiecte, iar Pro România asta poate garanta, prin noi, cei care suntem în această formațiune”, a subliniat Ioan Cătălin Nechifor.

 

Cei doi primari vor face o politică a comunității, sprijiniți de către Nechifor și Ponta

 

Maricel Iacob, primarul comunei Vadu Moldovei se află la al treilea mandat. Acesta a precizat că susține Pro România și că se va alătura echipei din rândurile căreia va candida la alegerile din acest an. De asemenea, primarul a subliniat că nu este adeptul politicii scandaloase, ci că preferă să facă o politică a comunității.

„Susțin Pro România, îl susțin pe Cătălin Nechifor și pe Victor Ponta. După aceste alegeri nu vom mai face politică, ci treabă. Nici în ultimii 12 ani nu am făcut politică, ci o politică a comunității și asta se vede la Vadu Moldovei. Nici pe viitor nu voi face o politică de război, pentru că trebuie să fie liniște și pace și în comună și în țară ca să putem construi ceva pentru că altfel nu se poate”, a declarat Maricel Iacob, primarul comunei Vadu Moldovei.

Ioan Bosânceanu, primarul comunei Râșca, a precizat că localitatea pe care o păstorește are rădăcini istorice profunde. De asemenea, edilul a spus că întotdeauna s-a putut baza pe Cătălin Nechifor și pe Victor Ponta și că îi așteaptă pe aceștia să viziteze comuna pentru a vedea proiectele implementate cu sprijinul lor, dar și pentru a găsi soluții pentru proiectele blocate.

„Noi am rămas puțin în urmă cu toate proiectele acestea mari de infrastructură și, din punctul acesta de vedere, încercăm să aducem la zi tot ce înseamnă infrastructura local. Pentru a realiza aceste lucruri, am primit sprijin de la președintele Ioan Cătălin Nechifor. Noi am mai primit sprijin și de la Cătălin Nechifor și de la Victor Ponta”, a declarat primarul comunei Râșca, Ioan Bosânceanu.

Acesta a subliniat că, atât el, cât și echipa pe care o are la Râșca, susțin Pro România și vor face parte din proiectul formațiunii politice.

Liderul Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor a adăugat că în perioada 2012 – 2016, cât a fost președinte al Consiliului Județean, iar Florin Sinescu, prefect al județului, au sprijinit proiectele de dezvoltare ale celor două comune.

„Ne-am făcut calculele la zi și, în acest moment, Pro România are definitivate candidaturi în aproape 80% dintre localități. În jur de 75% dintre candidați sunt oameni care nu au făcut politică, iar restul candidaților vor veni în fața electoratului cu o experiență politică, sunt și oameni care au făcut politică de dreapta, foști membri PNL, dar proiectul Pro România se bazează, în primul rând, pe o deschidere și un angajament între noi, candidații, prin care încercăm să armonizăm oferta noastră. În Pro România nu veți găsi oameni care au probleme de natură civică sau juridică, nu veți găsi oameni conflictuali, nu veți găsi oameni care nu au viziune, ci veți găsi oameni așezați, așa cum este și situația primarilor Iacob și Bosânceanu”, a explicat Nechifor.

Acesta a subliniat că cei doi primari care vor candida din partea formațiunii politice pe care o conduce sunt oameni calculați, care nu se laudă, deși au multe realizări în comunitățile din care provin.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a precizat că în ceea ce privește componența deliberativului județean, nu mai trebuie lăsat ca PNL să aibă majoritate, întrucât: „PNL s-a transformat în PSD-ul din cea mai neagră perioadă”.

„Încercăm să găsim soluții pentru oameni”, a conchis Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.