În perioada 6 – 7 iunie 2019 va avea loc, în municipiul Suceava, întâlnirea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Lungu, în cadrul conferinței săptămânale de presă. Potrivit edilului, primarii ce fac parte din această asociație sunt interesați de modul în care municipiul Suceava se dezvoltă.

„Este o strategie a AMR-ului să facă aceste ședințe în teritoriu. Anul trecut a fost la Oradea, iar anul acesta, începem cu Suceava. Avem și noi exemple de bună practică, începând cu iluminatul public, cu transportul electric, Cetatea de Scaun și nu în ultimul rând, Centrala pe Biomasă. Mulți primari sunt interesați de această centrală pentru că vor să vadă cum arată și cum funcționează”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR)înfiinţată în anul 1990, este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale.

AMR reprezintă interesele membrilor pe plan intern şi internațional, stimulează şi sprijină iniţiativele şi acţiunile municipiilor, oferă consultanță și susţine eforturile acestora în demersul general de aliniere la standardele europene.

În prezent, AMR include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, în total 109 membri, aproximativ 10,5 milioane de locuitori.

 

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.