Prima rectificare bugetară din acest an taie drastic din bugetele unor ministere importante, cum ar fi Educaţia, Agricultura şi Transporturile.  Și proiectele cu fonduri europene pierd bani, în schimb, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Finanţelor sunt suplimentate finanţările pentru primari.

Nu se știe încă pentru care primari această rectificare marca PSD este satisfăcătoare, asta în condițiile în care mulți primari social-democrați din județul nostru  își declară nemulțumirea pe față.

Contactați telefonic, primarii PSD din județul Suceava au răbufnit.

„Sunt nemulțumit total de suma alocată. Aveam nevoie de mai mulți bani la investițiile care se derulează în comună. Deocamdată n-am vorbit cu cei de la partid”, a declarat pentru SuceavaLive, Nechifor Vasile, primarul PSD al comunei Hârtop.

„Vă dați seama că nu pot să dau un calificativ bun dacă mă întrebați cât de satisfăcătoare sau mulțumitoare este rectificarea bugetară. Am văzut acolo niște sume și nu știu cât sunt de reale. Aștept. Nu mai am aștepări mari pentru a nu avea dezamăgiri la fel de mari. Cred că am fost cât se poate de cuprinzător. Având în vedere că aici am moștenit o datorie de 40 de miliarde,  vă dați seama. Totodată, avem și proiecte care necesită cofinanțare. Vom vedea…”, a declarat primarul PSD al comunei Frumosu, Constantin Buga.

„Ce am primit la rectificare ca să fiu mulțumit? Nevoile sunt atât de mari la comună. Acești bani sunt de nimic pentru o comună. Cu alte cuvinte,  bugetul este la pământ. Ne  chinuim să putem supraviețui”, a spus primarul PNL al comunei Siminicea, Vasile Clim.

„Nu prea mulțumit, dar ce vreți să fac? Nu sunt mulțumit în niciun caz!  Am o sumă mică. Și ni s-a promis <<Utilități și Mediu>> și nu ne-a dat. Au dat la cei care nu au plătit. Eu care am plătit nu am primit nimic. Toți promit, dar nu fac nimic. Inclusiv colegii de partid, toți! Când ajung acolo sus promit, dar nu se țin de promisiune. Indiferent de la ce partid sunt”, a spus primarul PSD de la Volovăț, Vicol Ioan.

„Nu mai vorbesc că degeaba vorbim. Ce să spunem?  Ei tot ce vor ei fac. Nimeni nu te ascultă, nimeni nu te bagă în seamă. Suma nu este satisfăcătoare. Eu am probleme și cu partea de social. Mie nu îmi ajung banii pentru persoanele cu handicap. De luna viitoare eu nu mai am bani pentru ele. Toată lumea te consideră un milog de parcă eu aș cere bani pentru mine”, a transmis primarul PNL al comunei Bălcăuți, Șoiman Vasile.

Tot nemulțumit s-a arătat și primarul PNL al comunei Marginea, Dumitru Nichitean, care a declarat că nu a primit nici un sfert din suma de care avea nevoie.

De asemenea,  și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat în cadrul conferinței de presă săptămânale că nu poate fi mulțumit de ce se propune pentru rectificarea bugetară.

La fel de nemulțumiți sunt și primarii care nu au dorit să își exprime public punctul de vedere tocmai din dorința de a nu suferi și consecințele speficice Partidului Social Democrat: amenințări, răzbunări și interzicerea unor primari de a-și face treaba cum consideră ei de cuviință.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.