Primarii vor taxare suplimentară la înmatricularea maşinilor vechi, existând o presiune mare la nivelul autorităţilor locale din acest punct de vedere, a anunţat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Unul dintre primarii cu care a discutat ministrul afirmat că există persoane care depun cereri de înmatriculare pentru 40-50 de maşini second hand.

Am avut o discuţie lungă, de două-trei ore, cu Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Oraşelor şi Asociaţia Comunelor, unde cei de la masă au susţinut clar o descurajare a înmatriculării maşinilor second hand în România şi au spus clar: taxare! Există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări. Era un domn primar la masă şi spunea că vin 40-50 de cereri de înmatriculare de la aceeaşi persoană. Sunt oameni care cu asta se ocupă”, a declarat ministrul Mediului la TVR.

El a precizat că introducerea uneri noi taxe sau ar fi majorată vreuna existentă, măsura nu s-ar putea aplica de pe-o zi pe alta: „Există o posibilitate, dar orice majorare de taxe sau orice taxă nouă trebuie pregătită, conform legii, cu 6 luni înainte, să nu fie cu aplicabilitate de pe o zi pe alta. Dacă se va ajunge la o astfel de decizie şi, din ce am înţeles de la unii reprezentaţi ai autorităţilor locale, dânşii vor susţine (majorarea taxelor, n.r.) în interesul localităţilor pe care le conduc, în interesul municipiilor. (…) Sigur vom discuta în acest an, reluăm discuţia pentru 2023, pentru politicile publice pe care vor să le implementeze şi colegii din coaliţie”, potrivit psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.