Senatorul PSD Ioan Stan anunță că în urma rectificării bugetare, problema financiară a primăriilor sucevene incluse în programul „Utilități și Mediu la standarde europene”, a fost rezolvată.

Redăm mesajul integral transmis de senatorul Ioan Stan:

„Astăzi, Ministerul Finanțelor Publice a publicat propunerea de rectificare bugetară prin care se alocă sume pentru echilibrarea bugetelor locale.

Aceste sume au fost repartizate la nivelul tuturor localităților, urmând să fie completate și cu altă sumă (1.47 miliarde lei), prin Hotărâre de Guvern pentru finanțarea secțiunii de funcționare a bugetelor locale.

Important pentru județul Suceava este că această rectificare a rezolvat distinct și problema financiară a primăriilor incluse în programul „Utilități și Mediu la standarde europene”, județul Suceava primind în acest sens suma de 30 mil. lei.

Este încă o dovadă că Guvernul PSD-ALDE și parlamentarii social democrați suceveni  își respectă promisiunile făcute așa cum s-a întâmplat și în cazul demersurilor realizate pentru extinderea rețelei de gaz Pojorâta-Vatra Dornei, pentru finalizarea șoselei de centură a Sucevei. Iar modul prin care s-a realizat acest lucru reflectă de asemenea atitudinea corectă a guvernării PSD-ALDE față de toate localitățile, indiferent de culoarea politică, spre deosebire de modul mărunt, meschin, partinic prin care Gheorghe Flutur, președintele CJ, a repartizat sumele ce țineau de compentența sa, discriminând vădit localitățile conduse de primari PSD.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.