Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a depus joi, 10 mai, prin platforma electronică EMS-ENI un proiect transfrontalier realizat în parteneriat cu Consiliul Raional Hliboca.

Proiectul are ca obiectiv reabilitarea și dotarea a două spitale din zona de frontieră: Spitalul de Boli Cronice Siret și Spitalul Raional Central Hliboca. Proiectul este depus în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina. În acest program finanțează doar proiecte realizate în parteneriat de instituții din România și instituții din Ucraina.

„Pentru Spitalul Siret avem alocat un buget de 780.000 de euro iar pentru Spitalul Hliboca un buget de 660.000 de euro. Cofinanțarea este de 10%.
Rezultatele primei etape de evaluare vor fi anunțate probabil în august – septembrie iar rezultatele celei de-a doua etape de evaluare vor fi anunțate probabil la începutul anului viitor. Deși vom avea concurență pe acest program sperăm să obținem finanțarea deoarece ne încadrăm foarte bine în obiectivele programului transfrontalier România – Ucraina”, a transmis primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

Acesta a reamintit faptul că se lucrează în paralel la mai multe proiecte și încearcă să facem față acestei provocări.

„De obicei până la începerea lucrărilor pe teren se adună 1-2 ani de muncă de birou care constă în elaborarea pachetului de documente specific cererilor de finanțare. Din păcate această muncă nu se vede dar este extrem de importantă deoarece o documentație bine făcută contribuie decisiv la obținerea finanțării”, a mai declarat primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.