Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a semnat vineri, 11 ianuarie 2019, la sediul firmei EGGER, contractul de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învăţământul dual care are ca obiectiv înfiinţarea unei clase de învăţământ dual în cadrul Colegiului Tehnic ”Laţcu Vodă” Siret. Acest contract se încheie, conform legii, între o unitate şcolară, un agent economic şi primăria localităţii pe raza căreia se afla unitatea şcolară.

Din partea Colegiului Tehnic „Laţcu Vodă” Siret contractul a fost semnat de directorul Doina Puiu, iar din partea firmei EGGER de Christoph Pickmayer, Director Tehnic / Producţie.

Potrivit primarului Adrian Popoiu, această clasă se înfiinţează la solicitarea firmei EGGER, iar elevii vor fi pregătiţi pentru calificarea „Mecanic utilaje şi instalaţii în industrie”.

„Pregătirea teoretică se va desfăşura la Colegiul Tehnic ”Laţcu Vodă” Siret, iar cea practică se va desfăşura în cadrul firmei EGGER. Pregătirea profesională se face conform nevoilor de personal ale acestei firme, astfel încât, la terminarea şcolii, elevii vor putea fi angajaţi în producţie.

Cea mai importantă facilitate o constituie bursa profesională de care va beneficia fiecare elev pe toată durata studiilor. Valoarea totală a acestei burse este de 400 de lei lunar (200 de lei acordaţi de firma EGGER şi 200 de lei acordaţi de stat). Pe lângă această facilitate, compania EGGER va asigura echipamentul de lucru şi de protecţie, precum şi transportul către locul de practică dus-întors pentru elevi. Învăţământul dual nu este unul restrictiv. Absolvenţii acestuia, în paralel cu activitatea din producţie, îşi vor putea continua studiile şi vor putea promova în cadrul firmei”, a transmis Adrian Popoiu, primarul orașului Siret.

La înscrierile care se vor face în luna iunie sunt aşteptaţi absolvenţii claselor a VIII-a.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.