Primarul orașului Sireet, Adrian Popoiu, susține că, își dorește ca și localitatea pe care o conduce să pășească pe drumul dezvoltării, iar un factor foarte important pentru atingerea acestui obiectiv îl constituie fondurile europene.

„Din păcate, axele de finanțare au fost lansate cu o întârziere de aproape 3 ani dar acest lucru nu ne-a descurajat, ci, din contră, ne-a ambiționat
Anul Centenar a însemnat pentru Primăria Siret un an de eforturi susținute și chiar de sacrificii în vederea depunerii de proiecte europene. În momentul de față din punct de vedere al numărului de proiecte depuse și din punct de vedere al valorii totale solicitate pentru finanțare suntem pe primul loc în rândul orașelor din Regiunea Nord-Est (județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău și Vaslui) și am depășit chiar și unele municipii. Valoarea totală a proiectelor europene care vizează orașul Siret este de peste 43 de milioane de euro, iar implementarea acestora va dura până în anul 2021. De Centenar am pus bazele unui viitor mai bun pentru orașul nostru”, a transmis Adrian Popoiu.

Potrivit acestuia, cu o întârziere de aproape 3 ani, în anul 2017 au fost lansate, primele axe de finanțare din cadrul programelor europene.

„Majoritatea axelor care prezentau interes pentru orașul nostru au fost lansate, însă, abia în anul 2018. Am fost pregătiți din timp pentru aceste programe și am reușit să depunem un număr mare de proiecte care acoperă principalele nevoi ale orașului nostru: investiții în infrastructura rutieră, școlară, sănătate, apă-canal, spații verzi, parcuri, etc. Proiectele depuse vizează toate cartierele orașului nostru inclusiv Pădureni și Mânăstioara. Pe lângă proiectele depuse pe fonduri europene mai avem 3 proiecte câștigate pe fonduri naționale. În total, orașul Siret a depus, în perioada 2017-2018, un număr de 11 proiecte pe fonduri europene și 3 pe fonduri naționale. De asemenea, suntem incluși ca beneficiari în proiectul județean de modernizare a infrastructurii de apă-canal ( UAT Orașul Siret este acționar în cadrul ACET)”, a declarat edilul din Siret.

Situația actuală a acestor proiecte se prezintă astfel:

– 5 proiecte europene, cu o valoare totală de 4.980.000 de euro, au fost deja aprobate și sunt în implementare;

– 3 proiecte naționale, cu o valoare totală de 2.470.000 de euro, au fost deja aprobate și sunt în implementare;

– 7 proiecte europene, cu o valoare totală aferentă orașului Siret de 35.750.000 de euro, sunt în evaluare și au șanse foarte mari de a obține finanțare.

Valoarea totală a sumelor aferente orașului Siret, în cadrul proiectelor europene depuse, este de 40.730.000 de euro, la care se adaugă 2.470.000 de euro din proiecte cu finanțare națională. Implementarea acestor proiecte se va face în perioada 2019 – 2022.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.