Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a participat la o întâlnire cu președintele PNL, Ludovic Orban, în care a discutat despre problemele cu care se confruntă localitatea pe care o conduce.

„Măsurile fiscale adoptate de Guvernul României, cunoscute și sub numele de revoluția fiscală, au redus veniturile orașului nostru cu 20% – un procent extrem de mare. În aceste condiții situația financiară a orașului nostru s-a înrăutățit foarte mult.

Am solicitat domnului Orban să susțină în parlament preluarea la bugetul de stat a sumelor care au rămas de plată la creditul ”Utilități și mediu” angajat în 2004 de Consiliul Județean Suceava în parteneriat cu 60 de localități din județ. Din cauza acestui credit în fiecare an, Primăria Siret, are conturile blocate câte 3-4 luni. De altfel toate primăriile din județ au probleme la plata acestui credit. Senatorul liberal Daniel Cadariu a inițiat un proiect de lege pentru preluarea acestui credit la bugetul de stat”, a declarat primarul Adrian Popoiu.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre proiectele cu finanțare europeană inițiate de orașul Siret iar, pentru o mai buna absorbție, Adrian Popoiu a propus ca partea de cofinanțare să fie asigurată din fonduri guvernamentale.

„Din nefericire, în momentul de față există mari întârzieri în derularea programelor europene, iar UE amenință cu tăierea unor fonduri. Apelurile pentru depunerea de proiecte au fost lansate cu întârzieri foarte mari, astfel încât, în momentul de față suntem foarte aproape de termenul limită al perioadei bugetare 2014-2020. Sperăm ca liniile de finanțare unde avem depuse proiecte, precum și cele pe care vom depune în perioada următoare să nu fie afectate de astfel de măsuri”, a mai declarat Adrian Popoiu, primarul orașului Siret.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.